Akupunktur

Akupunktur er den mest udbredte form af kinesisk medicin, som også omhandler, tuinamassage, akupressur, gua sha, cupping, moxa, urtemedicin, Qi gong, Tai Chi og urtemedicin.

Akupunktur har eksisteret i mange tusind år. Der er ærkæologiske fund, der daterer 5000 år tilbage, andre siger det går 8000 år tilbage, hvilket gør det til verdens ældste medicinske system. Det har overlevet i mange dele af verden, og der er beviser for at akupunktur er praktiseret i Indien, Sri Lanka, Europa, Sydamerika og hos de nordamerikanske indianere.  Filosofien er rodfæstet i taoistisk tradition og vekselvirkningen mellem Yin og Yang.

Do your work, then step back. The only way to serenity– Tao Te Ching Chapter 9

Akupunkturens fødsel

Akupunktur har eksisteret i mange tusind år. Der er ærkæologiske fund, der daterer 5000 år tilbage, andre siger det går 8000 år tilbage, hvilket gør det til verdens ældste medicinske system. Det har overlevet i mange dele af verden, og der er beviser for at akupunktur er praktiseret i Indien, Sri Lanka, Europa, Sydamerika og hos de nordamerikanske indianere.  Filosofien er rodfæstet i taoistisk tradition og vekselvirkningen mellem Yin og Yang.

De følgende behandlingsmetoder bliver brugt, når nødvendigt i en akupunktur behandling.

Øreakupunktur

Øreakupunktur, også kaldet Auricolo terapi,  er en vestlig medicinsk metode, som virker gennem nervesystemet. Øre akupunktur har sin oprindelse tilbage i 1951, hvor læge og ingeniør Paul Nogier opdagede sammenhængen mellem øre, krop og lindring af kroppens sygdomme. Gennem de næste 20 år kortlagde han kroppen i øret – ligesom zoneterapien kortlagde kroppen under fødderne. Dvs. rygsøjlen, organerne, hofte, knæ, kæbe m.m., har alle et punkt i øret.

I 1996 blev Paul Nogier indstillet til Nobels Fredspris i medicin for sine opdagelser. I dag anvendes auricoloterapi på hospitalerne i Frankrig, og øreakupunktur er blevet en anerkendt videnskab af WHO (World Health Organisation.)

Auricoloterapi er videnskabeligt baseret og har direkte forbindelse til nervesystemet i modsætning til klassisk akupunktur, som er mere energetisk og virker gennem meridiansystemet (kroppens energibaner).

I Auricoloterapi bruger jeg små sterile perma- nåle, som bliver siddende i øret mellem 1-14 dage.

Jeg bruger øreakupunktur, som evt. supplement til andre behandlinger og som hjælp til en posturogisk assymetri i bevægeapparatet.

Posturologi

Posturologi er en effektiv behandlingsform til smerter, skævheder og forstyrrelser i bevægeapparatet.

Posturologi er læren om kroppens stilling (holdning), hvis opgave er at holde kroppen oprejst og i balance, såvel i hvile som i bevægelse. Den  studeres som en disciplin inden for den neurologiske videnskab på universiteter i Frankrig, Italien og USA.

Kort fortalt er Posturologi beskrivelsen- og behandling af vores kropsholdning.

Posturologien anerkender, at mennesket er udstyret med to typer af muskler: De toniske muskler, som benyttes til at støtte skelettet og de fasciske muskler, som bruges ved bevægelse. De fasciscke muskler kan styres af vores vilje, afhjælpes af træning, massage eller anden manipulation, hvorimod de toniske muskler er styret af vores central nervesystem og er et kompleks neurologisk samspil mellem information hjernen får, hovedsageligt fra øjets stilling i øjenhulen, bidfunktionen og kæbeleddet, samt receptorer under fødderne. Dets største domæne er rygsøjlen.

Da de toniske muskler som sagt er neurologisk styret, vil det derfor ikke ha nogen effekt at mental træne vores evne til at stå oprejst, ved fx at sige ”ret dig op”.  Det vil heller ikke ha varig effekt at få massage eller manipulation af led.

De toniske muskler bestemmer ryggens krumning (kurvatur), hvordan hvert enkelt led står i forhold til alle de øvrige, og vinklen mellem skulder og bækken, dvs. hele kroppens stilling.

Hvis ryggen er skæv, hvis et led flytter sig en anelse, eller der opstår muskelspændinger, fører det ofte til smerter.

Ca. 80 % af smerter stammer ifølge posturologisk teori fra en ulige muskel-tonus i højre og venstre side af kroppen, der trækker i led og knogler og dermed giver en konstant irritation og overbelastning.  Disse assymetrier vil overtid forværres og ubalancer øges.

Den posturologiske behandling består i at genoptræne hjernen til at sende signaler om ligevægt, så kroppen kan afspænde og genoprette sig selv.

Den posturologiske behandling består i at genoptræne hjernen til at sende signaler om ligevægt, så kroppen kan afspænde og genoprette sig selv.

 • Er din holdning assymetrisk? Hvis du kigger på dine skuldre eller hofter?
 • Hvis du bruger briller, forstyrrer de så din holdning?
 • Hva med din kæbe? Er den spændt?
 • Kan du fokusere på et enkelt objekt med dine øjne?
 • Har du en skoliose eller er din kurvatur i ryggen for lille, eller stor?
 • Har dine fødder en naturlig kurve?

Funktionelle bideforstyrrelser kan behandles lokalt eller med øreakupunktur. Mekaniske      forstyrrelser i kæben skal behandles af en tandlæge. Hvis ubalancer stammen fra øjnene kan det være prismebriller er løsningen. Her kan din optiker hjælpe dig. Når vi har fundet frem til årsagen, vil en behandling oftest være ”magisk” med øjeblikkelig og vedvarende virkning.

 • Øre akupunktur med perma nåle.
 • Nordpolsmagneter til kæbe og øjne.
 • Fodindlæg med en lille mikrochip der opretter signalerne til hjernen om vores position i rummet og har stor proprioreceptiv rehabiliterings effekt. ( Her vil jeg sende dig videre til en kollega)
 • En afbalancerende  fuldkrops akupunkturbehandling.

Tai Chi og Qi Qong vil være de bedste øvelser for dig i form af rehabilitering af din kropsholdning.

Sugekop terapi

Cupping er et terapeutisk redskab, som regel af glas, men kan også være lavet af plastic eller bambus, hvori der skabes et undertryk, så koppen suges fast til kroppen. Dette undertryk skaber en øget cirkulation af blod og Qi i området, og på den måde kan man opløse stagnationer og blokeringer i muskelvævet. Man kan også bruge det til at trække ”Vind”, ”Kulde” eller ”Fugt” ud af kroppen. Der er forskellige cupping teknikker man kan benytte sig af, alt efter om man vil dræne, styrke eller flytte Qi.

Det er en behandling vi benytter os af i Kinesisk medicin, men har og bliver stadig brugt i mange forskellige kulturer og lande.

Jeg bruger sugekopper som et supplement i mine behandlinger hvis der er behov for det.

Meditation

Meditation er det letteste at ”gøre” men det sværeste at mestre.

Det er dog et uvurderligt redskab til at hjælpe os med at stilne vores tankevirksomhed og sænke vores hjerterytme og vil være en velkommen følgesvend hvad enten du sidder i en hule og mediterer, en blød pude i et roligt område af dit hjem, når du står i kø i supermarkedet, sidder fast i en ”trafikprop” eller bare interagerer med andre mennesker.

Jeg startede med at guide meditations cirkler tilbage i 2004 og har selv praktiseret det i endnu længere tid.

Taget i betragtning, at åndedrættet er med os hvert sekund af vores liv, giver det mening at blive gode venner med det. 90% af os, hvis ikke flere, trækker vejret overfladisk, d.v.s kun i den øverste del af vores bryst, hvilket gør det svært for vores hænder og fødder at modtage nok ilt og vores lunger at udånde nok kuldioxid. Det er en ærgerlig cyklus – så lad os trække vejret ordentligt

Jeg tilbyder åndedræts- og meditations teknikker som du kan tage med hjem og udforske.

Send mig en besked eller book en behandling!

  Navn (nødvendigt)

  Email (nødvendigt)

  Besked (nødvendigt)